Political Animals’ Film sýning við Q&A

Í samband við Pride og fyri at varpa ljós á komandi filmfestivalin, fara FIMFF og LGBT Føroyar í felag at vísa ein nýggjan dokumentarfilm 24. juli, kl. 19.00 í Perluni. Talan er um dokumentarfilmin ”POLITICAL ANIMALS”, ið snýr seg um fýra amerikanskar kvinnuligar politikarar, ið hava staðið á odda fyri at fáa hjúnabandslógina broytta í USA. Aftaná sýningina verður prát við fýra føroyskar kvinnuligar politkarar, sum hava gjørt tað saman í
Føroyum.
Faroe Islands International Minority Film Festival (FIMFF) er ein nýggjur pallur at skapa kjak og samfelagsbroytingar umvegis film og list. Kjak og spurningar, ið hava ávirkan á LGB+ og QTPOC (queer, trans and people of colour) persónar. Festivalurin verður hildin fyrstu ferð í Tórshavn tann 7. – 10. september 2017.

POLITICAL ANIMALS celebrates the legendary civil rights victories of the first four openly gay elected California state politicians – who were all women: Carole Migden, Sheila Kuehl, Jackie Goldberg, and Christine Kehoe. Documenting the tough struggles they endured, the film celebrates their pioneering success in the fight for Equality, and the sweet victories these unforgettable women created to pave the way for lasting and significant social change.

Trailer:


https://vimeo.com/221782859

World Premiere 2016 LA Film Festival (LAFF)
Audience Award – Documentary Competition
Jury Award – Documentary Competition
Provincetown International Film Festival:
Audience Award – Documentary Competition
San Diego International Film Festival:
Jury Award – Documentary Competition
Reel Pride Fresno Film Festival:
Audience Award – Documentary Competition
Atlanta Out on Film LGBT Film Festival:
Jury Award – Documentary Competition
FiMo LGBT Film Festival:
Audience Award – Documentary Competition

Vónandi verður møtt fjølment upp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *